Баскетболният Левски започна с убедителна победа новия сезон – 88:62 срещу Черно море във Варна. Константин Папазов се завърна начело на тима в ролята си на треньор и успехът не закъсня. Макар и срещу тим, който бе изцяло подмладен, тъй като Черно море има забрана за картотекиране на новите попълнения.

Неприятни новини обаче застигат почти всеки ден Тити Папазов в Левски. Деян Карамфилов получи контузия на пръст на ръката си срещу варненци. Домакините реагираха веднага и го закараха в болница. Пръстът не е счупен, но ситуацията е неприятна и ще изисква време, за да спрат болките. Очаква се около 2-3 седмици Карамфилов да бъде аут от паркета.

Аут след операция е младата надежда Кръстан Кръстанов. Той ще се възстановява около 3 месеца.Евгени Хаджирусев също се възстановява от стафилококова инфекция. Има и четвърти с проблеми – Крис Минков, който също ще отсъства.

Така Константин Папазов ще бъде с доста осакатен състав за домакинството в сряда от Балканската лига срещу Куманово. Двубоят е от 18:30 часа.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ