Монтана 2003 спечели гостуването на Берое (Стара Загора) с 87:77 точки в дербито от петия кръг на първата четворка на женското баскетболно първенство. Това е първа загуба за домакините в този етап от шампионата и първи успех за тима на Стефан Михайлов срещу този съперник от началото на сезона във всички турнири. 

За Монтана 2003 силен мач изигра Цветомира Шаренкапова, която завърши с 29 точки. Радостина Димитрова вкара 13 точки, по 12 точки добавиха Христина Иванова и Димана Макариева. За Берое най-резултатна беше Виолина Кочева със 17 точки. 

В другата среща от кръга Славия спечели срещу Рилски спортист в Самоков с 21 точки разлика - 73:52. За Славия "дабъл-дабъл" направи Естер Мичева - 29 точки и 17 борби. 

След днешния мач и двата тима са с баланс от по 4 победи и 1 загуба. В следващия кръг Берое посреща Славия, но преди това двата тима ще играят един срещу друг в турнира за Купата на България. Монтана 2003 се класира директно за финала заради отказа от участие на Рилски спортист, като двата тима ще премерят сили в следващия си мач от първенството.