Баскетболистите на Левски Лукойл взеха реванша за тежката загуба от Балкан (Ботевград) в първенството преди десетина дни и го победиха със 73:62 в първия полуфинален мач от турнира за Купата на България. Ответният мач е тази събота в „Арена Ботевград” и играчите на Небойша Видич ще трябва да спечелят поне с 12 точки разлика, за да продължат към финала.

Част от футболистите на Левски заедно с треньора Делио Роси подкрепиха баскетболните си колеги, а гостите от Ботевград имаха по-голяма агитка, която се радваше на преднината от 13:8 след първата част. Домакините обърнаха нещата в своя полза и водеха с 10 точки разлика на почивката - 32:22.

Играчите на Тити Папазов поведоха с 51:39 през третата част, но гостите намалиха разликата до 51:45 преди последната четвърт, в която преднината на Левски Лукой достигна 15 точки малко преди сирената, а крайният резултат бе 73:62 за столичани.

Христо Николов бе най-резултатен за победителите с 19 точки. Божидар Аврамов добави 17 точки, Станимир Маринов вкара 13, а Кийт Клантън направи "дабъл-дабъл" с 12 точки и 13 борби. Христо Захариев и Венцислав Петков реализираха по 16 точки за Балкан, а Дейвид Хоутън завърши с 10 точки.