Една от легендите на НБА Тони Паркър сложи край на активната си кариера. Бившата звезда на Сан Антонио Спърс призна, че е решил да се откаже след 18 сезона в най-популярната баскетболна надпревара.

37-годишният французин прекара 17 години с екипа на „шпорите“ и спечели четири титли с водения от Грег Попович тим със звезди като Тим Дънкан и Ману Джинобили (2003, 2005, 2007 и 2014 година). Паркър е шесткратен участник в Мача на звездите, а през миналия сезон бе в Шарлът Хорнетс, където бе резерва и вкара средно по 9,5 точки на мач. Той завършва кариерата си с 15,5 точки, 5,6 асистенции и 2,7 борби средно на мач.

"Миналия сезон беше много различен за мен. Имах прекрасно време в Шарлът. Това е много различно за мен след 17-те години със Спърс. Знаех, че времената са се променили и бях много носталгичен. А и това, че бях далеч от семейството си в Сан Антонио, това също изигра роля, така че стигнах до заключението, че е дошло времето за мен да продължа“, сподели Тони Паркър пред The Undefeated

"Беше различно, защото бях там с Шарлът, така че не усещах нуждата да се сбогувам. За мен сбогуването ще бъде, когато моят потник бъде изтеглен от употреба или ако вляза в Залата на славата", добави 37-годишният французин, който ще продължи да живее в Сан Антонио. Той е собственик и президент на Асвел, заради което често ще се връща родината си.