Кметът на Ботевград и дългогодишен баскетболист на Балкан Иван Гавалюгов коментира прекъснатия мач между Левски Лукойл и Балкан Ботевград.

„Провокация! Грозна провокация. Противникът съвсем умишлено постави агитката на Левски зад скамейката на Балкан. Още след първите инциденти им казах, че ще стане страшно. Те нямат място там. Казах им на полувремето – моля ви, преместете ги. Предишният мач нямаше проблем, двете агитки бяха в двата краища. Днес съвсем умишлено, търсейки конфликт, ги поставиха зад нашата скамейка", каза Иван Гавалюгов пред БНТ.

„Сега ни карат публиката на Балкан да напусне залата, защо? Не е било ясно по кой член, но имало някакъв, съдията може да вземе такова решение. Аз това не го разбирам. Ние сме дошли да гледаме баскетбол и считаме, че имам еправо да стоим до края независимо кога ще продължи. Хората не са провокирали с нищо това, което се случи", добави кметът на Ботевград.

Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов също коментира създалото се напрежение.

„От мен ли зависи къде да стоят феновете на Левски? Аз съм треньор, от мен ли зависи? Имало е отговорни лица, съдии. Правилникът не е нарушен. Ако ние сме нарушили правилника – ок. Много неприятно. Ако ние имаме полза – нямаме. Естествено, никой не може да каже какво ще се случи от тук нататък.

Само питайте полицията какво смята за случая. Те казват, че първата бутилка е полетяла от човек с брада от скамейката на Балкан – това е масажистът им.  Само знам, че отидох и положих максимални усилия, за да запазя играчите на Балкан.

,„Всички носим вина – съдии, ние като организатори. Няма да си заровим главите и да кажем, че сме света вода ненапита. Има ли някаква полза нашият клуб от това нещо? Никаква.