Ръководството на баскетболен клуб Балкан даде извънредна пресконференция в Ботевград по повод ексцесиите на последния мач с Левски в зала „Универсиада”. „Сините” спечелиха със 77:73 в среща за първенство.

На брифинга днес присъства кметът на града Иван Гавалюгов, който бе сред главните действащи лица на двубоя в събота.

Както БЛИЦ вече разкри, бившият баскетболист провокира публиката на Левски с невъздържаното си и агресивно поведение в залата.

Вместо обаче да се извини за начина, по който се държа преди няколко дни, градоначалникът започна да се оправда по странен начин. Той даже намеси децата си в случая.

„Не съм ги провокирал, аз просто защитавах децата си, които заведох на поредния мач на любимия ни отбор. Едно от тях дори беше ударено с бутилка, което бе много грозно. Но ние очаквахме подобни действия на феновете на домакините, след като видяхме още в началото как се държат. Има една група от около 20 човека, които са платени, и всички много добре знаят това. Някои от тях са ММА бойци. Още в началото на мача започнаха да ни заплашват с думите: „Ще ви пребием, ще се видим отвън и ще ви убием”.

Стюардите не ги спираха, аз дори се развиках към Тодор Стойков, който беше в ложата, но той само повдигаше рамене.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Вината за грозните ексцесии е изцяло на домакините, като това трябва да се изкорени веднъж завинаги”, разказа кметът на Ботевград.

Гавалюгов обеща подобни ексцесии да не се случват в залата в Ботевград на утрешния мач с Левски за ФИБА Къп.

„Ние няма да допускаме подобни индивиди от агитката на Левски в нашата зала. Взели сме мерки и агресивно настроените и в нетрезво състояние няма да влизат вътре”, категоричен бе кметът.