По всичко изглежда българският национален отбор по баскетбол може да остане без голямата си звезда Александър Везенков в предстоящите два мача от световните квалификации с Финландия и Исландия.

Играчът на Барселона все още не се е присъединил към представителния тим, а селекционерът Любомир Минчев отказа да разкрие причините за това. 

"Не мога да кажа със сигурност за Везенков. Говорил съм лично с треньора и с него. Не мога да разкрия подробности", заяви той.

"Съперниците имат същите проблеми, както и ние със съставите си. В последните 10-15 години Финландия доста дръпна в развитието си. Най-важното ще е добрата атмосфера, себераздаването и желанието. Смятам, че имаме шансове, зависи как ще изиграем мачовете си", добави старши треньорът на националния тим Любомир Минчев.

"Системата на квалификации е доста различна. За мен е неудобно, както за всеки треньор. Ще се борим до последно", добави още Минчев.

Първият мач на България в световните квалификации е в петък срещу Финландия. Двубоят е от 19 часа в „Арена Ботевград”. В понеделник тимът ни ще гостува на Исландия във втория си мач о групата.