Полицията в Солун е задържала баскетболиста с руски произход Михаил Мисунов. Според данните от спортиста са били иззети два гранатомета РПГ, произведени в Югославия.

Освен това са били конфискувани няколко скъпи ръчни часовници и джип. Мисунов живее в Солун от 2007 г. Във връзка с акцията са арестувани още двама заподозрени, като в тях са намерени, револвер, пистолет, 25 грама хашиш и няколко десетки печати на гръцки държавни учреждения.
 
Според информациите на задържаните са повдигнати обвинения за организирана престъпност, нарушение на Закона за взривните вещества и притежанието на оръжие, кражба и фалшифициране на документи, както и лъжесвидетелстване.
 
От следствието разполагат с данни, че преди няколко месеца Мисунов е продал на 29-годишен грък пистолет за 900 евро и патрони. Освен това той вече е бил арестуван за фалшифициране на кредитни карти през 2004 г.
 
Михаил Мисунов е роден в Москва през 1964 г., а в периода 1987-97 играе за Арис (Солун). Той е четирикратен шампион на Гърция и четирикратен носител на купата на страната. През 1993 г. печели КНК. Играл е още за Ираклис и Сиена./БЛИЦ