От Радио Beroe Online информираха специално за БЛИЦ, че утре ще излъчат две изключително любопитни предавания за феновете на спорта в Стара Загора и България. От 18:00 часа любителите на женския баскетбол ще могат да проследят на живо за първи път в ефира на фен радио в България срещата между баскетболните отбори на Берое 07 и Лукойл-Нефтохимик.

Веднага след последния съдийски сигнал (около 19:30 - 19:40 часа) започва продукцията на столичен фенклуб Берое "Голямото село". Специален гост в нея е актьорът и певец Стефан Вълдобрев. Той е роден на 20 май 1970 г. в град Стара Загора и завършва езиковата гимназия ГПЧЕ "Ромен Ролан" през 1989 г. През 1993 г. завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф.Крикор Азарян и Тодор Колев. През 2007 г. завършва специализация по кинорежисура в академията FAMU в Прага, Чехия. Има 37 роли на театралната сцена, участвал е в осем игрални филма, композира музика и има издадени 9 албума с авторска музика. Участвал е в телевизионната програма "Ку-ку", но преди всичко е отраснал на няколко метра от стадион Берое и логично е фен на старозагорския тим. Член е на столичен фенклуб Берое.

Вълдобрев сподели пред радио Beroe Online подробности за живота си в Стара Загора. Той ни разказа как като малък е композирал музика докато е гледал футболни срещи (всъщност това са първите му композиции импровизации на футболна тематика на пиано). От научихме повече за емблематичния старозагорски фен известен като Чонката и неговият петел. Актьорът ни разказа за шампионския мач през 1986 г. и погледа като ученик от езиковата гимназия и ни върна и към далечната 1979 г. и мача с Ювентус. Малцина знаят, че Вълдобрев е правил ленти за хвърляне по време на шампионския сезон и е бил запален привърженик на Берое. От Вълдобрев научихме, че като малък е тренирал футбол и ако не е бил театъра днес е можело да бъде футболист. Не пропуснахме да го попитаме и за културата в България, както и за киното тук и в Австрия.

Предаването ще бъде излъчено за първи път в сряда след баскетболния мач между Берое 07 и Лукойл и изявите на Латаша Байерс и компания. Повторенията са от 23:30 часа същия ден. В четвъртък в 4:30 часа (българско време) за слушателите в Америка и Азия, в петък от 14:00 часа, в събота преди мача Панайот Волов (Шумен) - Берое от 13:30 часа и в неделя от 17:00 часа.

Радио Beroe Online се появи на бял свят на 1 октомври 2008 г. и излъчва от интернет адрес http://radio.beroe.eu . Досега са излъчени на живо всички мачове на Берое от Източната "Б" група, от зимната подготовка и целия турнир Албена Къп 2009. В програмата има редица предавания за живота в Берое и около него, както и за школата на тима. /БЛИЦ