Портланд Трейл Блейзърс победи Денвър Нъгетс със 100:96 в решителния седми мач от полуфиналната серия на Западната Конференция на НБА. Така „пионерите“ ще излязат във финала срещу шампиона Голдън Стейт Уориърс.

Това от своя страна води до исторически прецедент в историята на Лигата на извънземните. За първи път двама братя ще играят един срещу друг на финалите на конференция. Един срещу друг ще застанат Стеф Къри от Голдън Стейт и Сет Къри от Портланд. Любопитното е, че двамата играят с №30, който баща им Дел Къри носеше по време на кариерата си в НБА.

„Стеф ми прати съобщение веднага след победата ни над Денвър. Написа: „Ще се видим в четвъртък“. Трудно ми е да повярвам. Толкова години гледам брат си да играе финали от трибуните, а сега ще бъда на терена“, обяви Сет Къри.

Изключително трудно ще бъде и за родителите на двамата играчи. Дел Къри и съпругата му Соня постоянно обикалят САЩ, за да гледат синовете си. Двамата планират да хвърлят монета, за да определят кой от тях ще носи фланелка на Стеф и кой екипа на Сет по време на мачовете.

Плейофите през този сезон са изцяло фамилна афера за Стеф Къри. В първия кръг Голдън Стейт елиминира Лос Анджелис Клипърс, където треньор е бъдещият тъст на брат му – Док Ривърс. Във втория кръг пък „воините“ отстраниха Хюстън Рокетс, където играе Остин Ривърс – синът на Док Ривърс. Сет Къри е сгоден за дъщерята на треньора на Клипърс.