Пазарджик си върна една от легендите в спорта. След дългогодишно отсъствие Спас Натов се прибра от Варна в Пазарджик, за да стане главен треньор на баскетболен клуб Хебър.

Легендата на Черно море ще наследи на поста дългогодишния главен треньор и голям баскетболист на Хебър от 70-те и 80-те години на миналия век Стоян Шантов, който се оттегли заради навлизане в пенсионна възраст, пише Pzsport.info. За последно Спас Натов водеше Черно море в НБЛ Виваком, но напусна “морския” клуб през март.

“Още тогава предложих на Спас да се прибере в Пазарджик, защото смятам, че няма по-подходяща и представителна фигура от него. Изключително съм щастлив, че той прие да стана главен треньор на клуба, защото е емблема и истинска легенда в българския баскетбол”, коментира Стоян Шантов.

За последно Спас Натов води Черно море в периода от август 2015 г. допреди шест месеца. Преди това специалистът е на пейката на варненци през 2012/2013 и от 2006 до 2008 г. През последните години се занимава и с различните формации при подрастващите в школата на варненския клуб. По време на активната си спортна кариера той има осем сезона като състезател в морската ни столица.