Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков очаква с нетърпение срещата с добри приятели от Италия по време на детския турнир „БУБА Къп Емануил Божков“. Надпреварата за момчета до 12 години ще се проведе от петък до неделя в зала "Румен Пейчев".

За първи път в турнира ще участва тимът на Казерта, в който навремето за мъжкия отбор игра Глушков.

"Казерта има поне 10 отбора, които играят във възрастите 12-14 години. Казах им, че трябва да пратят силен отбор за нашия турнир," сподели Глушков, който вече няма търпение да се срещне с добрите си приятели Серджо Донадони и Паола Донадони, които са треньори на малчуганите.

"Те винаги търсят участия в силни турнири в чужбина. Искаха да дойдат и миналата година, но не успяхме да го организираме," допълни Глушков. "На тях им се иска да видят нещо различно. Утре пристигат и ще бъда щастлив да ги посрещна."

"БУБА Къп вече е популярен турнир, вярвам, че в бъдеще ще идват и още силни отбори. Просъществуването на турнира ще запази и името на Емануил Божков, който заслужава надпреварата да е силна и с много конкуренция," каза още президентът на федерацията.

Турнирът започва в петък с мачове още от 9.00 сутринта, а официалното откриване е от 17.00 часа