Легендарният Георги Младенов ще бъде част от летен камп за деца в град Перущица. Той е организиран от две от рожбите на пловдивската баскетболна школа - Димитър Димитров и Динко Маршавелски. Кампът ще се проведе от 9 до 15 юли в спортна зала “Перущица”.

В мероприятието могат да се включат до 40-45 малчугани (момичета и момчета), на възраст от 12 до 18 години. Освен тренировките са предвидени и много забавни игри и разходки в планината. За участниците са подготвени и награди – екипировка, раници, а един от тях ще получи и екип на Александър Везенков, пише Trafficnews.bg.

Освен Георги Младенов в кампа ще се включи треньорката от школата на Римини Тина Димитрова, както и специалистът в работата с подрастващи и помощник-треньор на Асен Николов в Академик Бултекс 99 – Йордан Янков.

“Имаме намерение от догодина да каним и чужди треньори от Италия и САЩ. Те са много отворени към подобни инициативи, а това е най-подходящият начин за осигуряване на стипендии на най-талантливите деца за чужбина” разказва Динко Маршавелски.

211-сантиметровият бивш играч е решил да остане в баскетбола, макар и под друга форма. Той има намерение да си направи спортна мениджърска агенция.

“Трудно е, ще видим как ще потръгне. Имам намерение. Искам агенцията да не е само за трансфери на професионални играчи, а и за осигуряване на възможности за талантливите деца да учат и да се развиват в чужбина”, разкрива плановете си Маршавелски.