Очертава се страхотна компилация от част от най-добрите български и чуждестранни баскетболисти в новия отбор, който ще носи името Лукойл Левски. БЛИЦ първи разкри сензационната новина, а малко след това и Валентин Златев говори по горещата тема.

От състава на Левски в новия отбор остават петима баскетболисти. Това са: Станимир Маринов, Деян Карамфилов, Алекс Симеонов, Веселин Веселинов и Крис Минков.

От Лукойл Академик идват седем души: Павлин Иванов, Божидар Аврамов, Христо Николов, Николай Стоянов, Асен Великов, Кийт Клантън и Джъстин Нокс.

От общия отбор в посока Правец заминават досегашните играчи на Левски - Александър Милов, Лъчезар Димитров, Иван Алипиев, Николай Леков, Николай Михайлов, Марин Маринов и Кръстан Кръстанов. Те ще се обиграват в Академик, който продължава участието си в Национална баскетболна лига (НБЛ). Там ще заварят и част от момчетата, които бяха в Лукойл Академик, но няма да намерят място в новия проект.

Единствените трима, които „изгоряха“ от това сливане на съставите, са Димитър Димитров, Никола Маравич и Далтън Пепър. Димитров и Маравич ще играят в Академик Пловдив, а Пепър напуска България.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ