В деня на християнското семейство баскетболистите на Балкан (Ботевград) се срещнаха и поиграха с децата от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в град Ботевград. Павел Иванов, Радослав Кочев, Девин Брукс, Дивон Уошингтън и Игор Кесар бяха поканени от директора на училището Нина Дюлгерска и учителите по физическо възпитание и спорт Даниела Бориславова и Павлин Димитров, да подкрепят проекта "Твоят час".

На събитието бе поканен и старши-експерт по ФВС от РУО София-регион Иван Николов. Истинска еуфория цареше сред учениците, които посрещнаха момчетата от БК "Балкан" с бурни ръкопляскания и питка с мед. Във физкултурния салон на училище баскетболистите на Балкан и два отбора от VI и VII клас, се позабавляваха заедно на терена. След това професионалистите показаха на своите най-малки фенове някои тънкости в стрелбата, а накрая всички се снимаха със своите любимци и получиха автографи от тях. Целта на инициативата беше децата да усетят отблизо магията на баскетболната игра заедно със своите любими спортисти и това да ги мотивира да се занимават сериозно с баскетбол и все по-често да бъдат в залата. 

"Това е чудесна инициатива. Фактът, че сме сред толкова малчугани ни зарежда с много положителни емоции. Надявам се да сме им доставили приятни изживявания и според мен такива събития трябва да са много по-често. Надявам се да се мотивират още повече, да стоят покрай спорта, защото това със сигурност ще им даде много личностни качества, които ще им помогнат в бъдеще. Случвало се е да участвам в подобни инициативи и преди това и винаги емоциите са толкова приятни", каза крилото на Балкан Павел Иванов.