Дисциплинарната комисия към БФБаскетбол наложи финансови глоби на обща стойност от 700 лева на двама от треньорите и президент на БК ЦСКА. Комисията бе сезирана от рефера Ангел Иванов и дежурния представител Тодор Димитров за инциденти на дербито между ЦСКА и Левски при момчетата до 16 години на 5 февруари. 

ДК разгледа представените доклад на дежурния представител Тодор Димитров Иванов, доклад на старши съдия Ангел Иванов Иванов, становище на БК ЦСКА, видеоматериали от директното излъчване на срещата, както и служебно събрана информация. ДК намира за установено, че с действията си Теди Велинов Буков, Христо Иванов Ценов - треньори на Обединен БК ЦСКА София юноши до 16 г. и Роберт Гергов, председател на УС на "Обединен БК ЦСКА София", са нарушили разпоредбите на ДП на БФБ, се казва в протокола на ДК. 

На базата на това ДК взе следните решения:
На основание чл.24 от ДП на БФБ, за отправени обидни думи и заплахи към длъжностно лице, наказва Теди Велинов Буков - треньор на "Обединен БК ЦСКА София" - юноши до 16 г., с глоба в размер на 300 лева. 

На основание чл.24 от ДП на БФБ, за отправени обидни думи и заплахи към длъжностно лице, наказва Христо Иванов Ценов - треньор на "Обединен БК ЦСКА София" - юноши до 16 г., с глоба в размер на 300 лева. 

На основание чл.27 от ДП на БФБ наказва Роберт Гергов - Председател на УС на "Обединен БК ЦСКА София", с глоба в размер на 100 лева. Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната Комисия на БФБ.