Той отбеляза 23 точки, хвана 16 борби (9 в нападение) и подаде 3 асистенции, но тимът му загуби като гост на Тюрк Телеком с 82:89, съобщава bulgarianbasket.com. Иванов влезе като резерва и игра 26 минути, а за това време постигна коефициент от 33 – най-много в мача. Това негово постижение го направи и MVP на този първи кръг от Топ 16 на Еврокъп – второто по сила клубно издание за баскетбол в Европа след Евролигата.

В отбора на домакините от Тюрк Телеком участие взе американецът с български паспорт Родерик Блекни. Той вкара 11 точки, хвана 6 борби и подаде 3 завършващи подавания също за 26 минути игра.

Срещата се игра пред 2000 зрители в Анкара, въпреки че от центрлата на Еврокъп бяха заплашили домакините с наказание срещата да бъде пред празни трибуни заради безредиците преди мача с израелския Бней Ашарон в предната фаза.

Домакините успяха да поведат с 20 точки разлика след 15 минути игра, но най-вече благодарение на Деян Иванов Задар се върна в срещата и бе близо до пълен обрат. 2 минути и 40 секунди преди края разликата бе сведена до минус 3 точки (75:78), но това бе всичко, което гостите постигнаха в този мач.

В същата група Бенетон Тревизо победи драматично УНИКС Казан със 68:66.

Друг българин – Божидар Аврамов бе на резервната скамейка, но не влезе в игра за Памеса Валенсия при успеха им като гости на Цървена Звезда в Белград с 85:73. /БЛИЦ