42-годишният бивш национал по баскетбол и настоящ треньор Дечо Коешинов води един от най-тежките си мачове, но не с оранжевата топка в ръце и не в любимата му арена на баскетбола, а в болницата. През 2013 година Коешинов разбира, че има рядък рак на кожата, а по-късно идва и новината за разсейки в мозъка и крака.

Бившият национал претърпява две операции в Турция и споделя, че днес се чувства "нормално зле". Макар че признава, че не всичко върви по план, той не губи от оптимизма си.

"Чувствам се нормално зле. Може и по-добре да бъде, но като знам какво беше преди десет месеца след операцията...", сподели Коешинов в интервю за "България он еър".

"Не мога да кажа, че всичко върви по план. Сега след прегледа докторът каза, че трябва да се проследява самата операция. Истината е, че животът ми се преобърна. От един интензивен начин на живот - от 8 сутрин до 8 вечерта... сега от 8 до 8 ч. или е рехабилитацията, която беше, или малко повече стоя вкъщи, особено сега, когато не мога да правя рехабилитация. Надявам се да бъда отново в баскетбола. Не трябва да бързам, защото не знам колко физиката и психиката ми ще позволят", коментира Коешинов.

"Мечтая да съм здрав. Пожелавам го на абсолютно всички хора. Човек, когато загуби здравето си, разбира какво е загубил. Осъзнах последните месеци, че добротата у хората се позагуби", каза още бившият баскетболен национал, родом от Айтос.

Екипът на агенция БЛИЦ стиска палци на Дечо да се пребори и отново да се върне в баскетболната зала!

Всеки, който има желание да помогне, може да дари средства на следната банкова сметка в лева:
IBAN BG27FINV91501016023618
BIC FINVBGSF
Първа Инвестиционна Банка
Дечо Коешинов