Националният отбор на България излиза довечера срещу домакина Полша на откриването на европейското първенство. Момчетата на Пини Гершон играят довечера в 19,15 часа в залата във Вроцлав.

Селекционерът Пини Гершон ще заложи на плеймейкъра Ърл Роуланд, гарда Филип Виденов, крилата Тодор Стойков и Деян Иванов и Васил Евтимов на позиция "център". Именно последният бе проблемен след тежката контузия, която претърпя срещу Черна гора. Разкъсаните мускулни влакна вече са по-добре и той ще бъде титуляр.

Поляците подхождат с високо самочувствие към срещата и дори не ни броят за живи. В местните вестници играчите обясняват надълго и нашироко как България не е препятствие и ще бъде лесна плячка.

“Българите са нищо”, тръби "Газета Виборча" в интервю с гарда Лукаш Кошарек. Според него нашият отбор няма никакви качества да се опре на домакините. В изявление пред "Реч Посполита" най-добрият играч на поляците Марчин Гортат пък се кълне, че вече мисли за Лодз, където е следващата фаза на първенството.
Селекционерът на българския национален отбор Пини Гершон заяви след вечерната тренировка на тима в "Хала Стулеция" във Вроцлав, че ще разчита на концентрацията и силната игра в защита на "трикольорите" в утрешния двубой срещу домакините от Полша.

Един от сигурните титуляри в състава на Полша - Мачей Лампе, сериозно притесни щаба на домакините, като получи лека травма. Поляците тренираха точно след момчетата на Пини Гершон, но заниманието им бе закрито за публика, а след него играчите нямаха право да дават интервюта.

Вероятната петица, с която Полша ще излезе: Кжищоф Шубарга, Дейвид Лоугън, Лампе, Марчин Гортат и Михал Игрнерски./БЛИЦ