Мъжкият национален отбор на България по баскетбол завърши с тежка загуба участието си в световните квалификации. В последния си мач „лъвовете“ паднаха с 67:87 при визитата си на Босна и Херцеговина в Зеница, а поражението бе трето поредно за тях.

Двубоят бе без значение за класирането и на двата отбора, а националите ни не успяха да затвърдят добрите впечатления от представянето си по време на повечето срещи от квалификациите. Треньорът Любомир Минчев даде възможност за изява на всички свои баскетболисти, включени в групата. Йордан Минчев за първи път започна в стартовата петица, а дебют за мъжкия отбор направи Деян Карамфилов.

Един Атич бе най-резултатен с 29 точки за победителите. С 19 завърши Александър Лазич, а Сани Чампара се отчете с 15. За българския тим бе Христо Захариев приключи с 16 точки. Павел Маринов отбеляза 12 точки, а с 11 завърши Александър Янев.

България завърши на петата позиция в група K с баланс от 4 успеха и 8 поражения, а Босна и Херцеговина на шесто място с 3 победи и 9 загуби.