Бившият треньор на баскетболния Левски Николай Господинов започна работа в германския шампион при жените Васербург. Тимът е първенец в немското първенство през последните пет години и четирикратен носител на националната купа.

„Тимът е участник в Юрокъп и сме в група с Фрибуфг (Швеция), Бърно (Чехия) и Венеция (Италия). Аз ще бъда помощник-треньор на първият отбор и старши треньор на втория, който играе във Втора бундеслига. Тук съм вече от една седмица. Клуб с много висока организация и с отлични условия за работа. На 16 септември играем първи официален мач за Суперкупата на Германия против отбора на Келтерн“, сподели Господинов пред БЛИЦ СПОРТ.

„Преди повече от 20 дни имах опция да подпиша като треньор на мъжкия унгарски MAФЦ, но във Васербург ми изглежда по-професионално и сериозно. МАФЦ завърши на последно място през миналият сезон, а и имаше много лоша клауза в договора. Ако след края на първото завъртане в шампионата, отборът е на едно от последните 2 места то автоматично се прекратява договора на треньора и играчите, които са доведени от него (т.е. от агенцията, която ме представлява)“, допълни бившият треньор на Левски.

През миналия сезон Николай Господинов работи в испанския град Жирона с мъжкия отбор Евробаскет Академи.