Баскетболистите на Балкан (Ботевград) проведоха днес първото си занимание на стадион “Христо Ботев” и бе ръководено от кондиционния спец Марин Яцински. Дванайсет  играчи се събраха на заниманието - Дуейн Мортън, Атанас Радев, Любомир Лилов, Бобан Билбия, Бойко Миленков, Мартин Маринов, Ценко Наков, Янко Янков и юношата Иван Иванов. Отсъстваше подписалият вече договор с клуба Кирил Райков. Първа тренировка с отбора направиха и дошлите на проби трима сръбски баскетболисти - Горян Латифич (гард), Небойша Ристич (крило) и Марко Попадич (гард). Качеството на тримата сърби ще бъдат преценени от Георги Младенов за десетина дни по време на тренировъчния процес, както и в контрола в края на тази или началото на следващата седмица.

С най-богата баскетболна кариера е Горян Латифич (вдясно на първата снимка). Той е роден през 1977 г. и е висок 191 см. Играл е в няколко чужди първенства - Германия, Белгия, Швейцария, Гърция и Кипър. През сезон 1999/2000 г. е бил съотборник на Дечо Коешинов в белгийския Атомик Брюксел. Последния сезон бе в гръцкия Ета Ергтонис. Наскоро получи словенско гражданство.
Небойша Ристич е връстник на Латифич и е висок 194 см. Последно е играл в Пролетер Зренянин. Най-младият от тримата сърби е плеймейкърът Марко Попадич. Той няма още 19 години - ще ги навърши на 30 август. Младокът е рожба на юношеската школа на Цървена везда, където игра в последните 6 сезона. От януари тази година бе в мъжкия тим на черногорския Морнар от град Бар. С тримата сърби трябваше да пристигне още един техен сънародник с хърватски паспорт - Душан Мажибрада. Очаква се той да се присъедини към отбора в средата на тази седмица. Ако не пристигне, ще се търси друг вариант за център.
Междувременно стана ясно, че след напускането на помощник треньорът Петър Клечков, в щаба на Георги Младенов като асистент влиза легендата на Балкан от 70-те години Георги Христов - Сапуна./БЛИЦ