Българският национален баскетболен мъжки отбор разгроми Македония с 96:74 (20:28, 20:15, 28:19, 26:12) в контрола, играна в Ботевград. Това беше последната проверка за "лъвовете" преди предварителните световни квалификации през август.

Момчетата на селекционера Любомир Минчев взеха реванш за поражението си в Скопие преди две седмици отново в приятелска среща. Нашите завършиха подготовката с четири победи от шест изиграни проверки.

Лошата новина за нашите е контузията, която получи звездата Александър Везенков. Играчът на Барселона изкълчи десния си крак и трябваше да напусне принудително игрището, но още в началото на второто полувреме той се завърна в игра.

След паузата "лъвовете" се разиграха и след силна серия от 10:0 поведоха за първи път с двуцифрена разлика. България продължи да увеличава аванса си през последната четвърт и направи успеха си още по-изразителен.

С най-голям принос за българската победа беше Дий Бост, който реализира 17 точки. Съотборникът му Чавдар Костов добави още 14 точки, а Везенков завърши с 12. За гостите по 14 точки реализираха Джордан Тиодор и Мариян Янески.

На 31 юли нашите национали заминават за Португалия.