Баскетболният ни националният отбор замина за Белград, където в сряда вечер ще се изправи срещу Сърбия в евроквалификация, в която най-вероятно ще се реши лидерската позилия в групата. България е на първо място без поражение до момента, а сърбите допуснаха изненадваща загуба при гостуването си във Финландия. Двубоят в „Белградска арена”, където се играха финалите на Европейското първенство през 2005 година е от 21.30 часа в сряда.
Малко след 13 часа днес селекционерът Пини Гершон качи играчите на автобуса, с който отборът ни замина за сръбската столица. В Белград баскетболистите ни ще бъдат настанени в 4-звездния хотел и ще имат два дни за подготовка на местна земя преди сблъсъка с тима воден от треньора Душан Ивкович.
Националите тренираха в страхотно настроение в зала „Универсиада” сутринта, след като вчера получиха заслужена почивка след успеха над Италия в събота вечер. След срещата със Сърбия българите пътуват директно за Унгария отново с автобус. В събота от 19 часа националният ни мъжки тим ще гостува на домакините в Шалготарян./БЛИЦ