Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Гардът на Бостън Селтикс от НБА - Джабари Бърд, беше арестуван за зверско домашно насилие над приятелката си, информират американските медии. 24-годишният баскетболист е обвинен в душене, отвличане и нападение над студентка, с която живее заедно. За всяко едно от тези престъпления той може да получи ефективна присъда до 10 години затвор. След задържането си Бърд временно е бил настанен в болница, но не са обявени причините за престоя му в лечебното заведение.

По думите на приятелката му, баскетболистът поне 12 пъти в рамките на четири часа я е задушавал до състояние на загуба на съзнание. Освен това я е блъскал в стената, влачил я е за глезените, ритал я е в стомаха и е блокирал многобройните й опити да избяга. В някои моменти тя е успявала временно да се спаси чрез заключване в банята или чрез скриване под леглото. Момичето е настанено в болница с множество наранявания.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Джабари Бърд отрича обвиненията и пледира невинен пред съдията. Той е освободен под гаранция от 50 000 долара, които са били внесени от агента му Аарън Гудуин. Следващото заседание на съда в община Брайтън по случая с баскетболната звезда от НБА ще се проведе на 25 октомври. До тази дата Бърд ще бъде под наблюдението на своя гимназиален учител Бил Мелис и Микейл Браун – майката на съотборника му в Бостън Селтикс Джейлън Браун.