Пилотът на Ред Бул Марк Уебър не смята, че отмяната на забраната за заповеди от бокса ще съсипе Формула 1 през 2011 година. ФИА взе това решение след скандалния уикенд за Гран При на Германия тази година, когато пилотите на Ферари размениха местата си след доста интересен разговор по радиото. Според Уебър обаче, легализирането на заповедите от бокса не значи, че ще ги виждаме всеки уикенд.

"Хората не трябва да се притесняват чак толкова много, защото няма да виждат това всеки уикенд. Мисля, че ситуацията с Ферари бе доста брутална и това бе възможно най-лошия вариант. Когато имаш двама пилоти, които карат за отбора и можеш да извърташ резултатите, когато си поискаш, за да може тимът да постигне по-добър резултат... това е правено в миналото и то във всички типове отбори - и по-силни и по-слаби. Аз също съм го правил в миналото за отборите, за които съм карал", обясни Уебър, който завърши трети в крайното класиране за сезон 2010 след съотборника си и световен шампион Себастиан Фетел (Ред Бул) и Фенандо Алонсо (Ферари).

Той даде да се разбере, че нито смята да сменя отбора си заради проблемите от този сезон, нито пък мисли за оттегляне от Формула 1. /БЛИЦ