Премиерът на България Бойко Борисов е направил всичко, за да помогне за лечението на 17-годишния Християн, който бе нападнат, бит и наръган от фенове на Левски в понеделник. "Сините" фенове помислили, че е от ЦСКА, защото е бил с червени ивици на блузата. Те му подвикнали “Само ЦСКА”, а той, въпреки че е левскар, отговорил утвърдително, за да избегне конфликт.

“Премиерът Бойко Борисов спасява живота на детето ми и съм изключително благодарна за това. Лично ми се обади след инцидента, съпричастен към здравето на Християн. Той говори с шефа на ВМА проф. Петров и сега синът ми е там. Проф. Николай Петров е постоянно до него. В реанимация е, контактен е, бях при него в сряда. Говорихме, не познава хората, които са го нападнали”, каза пред “24 часа” Ивелина Вескова, майка на пострадалото момче.

След инцидента той е било приет в "Пирогов" и спасено от д-р Бахрам Фирузи, на когото майката също сърдечно благодари. 6 часа е продължила операцията в понеделник. 

След нападението над Християн хулиганите от фракцията “Синя хунта” нападнаха още едно момче пред мол “София”. Тогава бяха арестувани 5-има души, а 3-ма вече са с обвинение за опит за убийство. В сряда директорът на столичната полиция ст. комисар Младен Маринов съобщи, че са задържани още 8 хулигани, които са в компанията на обвиняемите.