НСА спечели 11-а рекордна титла в женското футболно първенство на България и се превърна в най-титулуваният отбор в шампионата. "Студентките" надвиха ЕлПи Суперспорт с категоричното 5:0 кръг преди края на първенството. Именно този отбор беше основен конкурент на НСА, но класата си каза думата и радостта отново е за треньора Станислава Цекова и възпитаничките й.

Головете за представителките на Националната спортна академия в срещата с ЕлПи Суперспорт отбелязаха Борислава Кирева, Валентина Господинова, Силвия Радойска, а Нели Ангелова се отчете с две попадения. Господинова също реализира втори гол, разписвайки се с глава след страхотно центриране на Илияна Топалова, но беше маркирана несъществуваща засада и така срещата приключи само 5:0. Два от головете бяха вкарани от дузпи за нарушения срещу Велина Колушева.

За НСА това е 12-а победа от 13 мача в първенството този сезон, в който "студентките" грабнаха титлата за десети пореден път и общо 11-ти. Тимът е недостижим на върха с 37 точки, вторият ЕлПи Суперспорт има 32, трети с 22 е Спортика (Благоевград).

Купата и златните медали на шампионките ще бъдат връчени на 1 юни на терена на НСА преди полуфиналния мач за Купата на България между НСА и победителя от двубоя Берое (Стара Загора) - ЕлПи, който ще се проведе на 18 май.

"Много сме щастливи. Тази титла ни е най-сладката, нямаме търпение да дойде 1 юни и да ни наградят. Радостни сме от постигнатото, защото никак не ни беше лесно, но за пореден път демонстрирахме класата си и показахме, че сме най-добрите в България", коментираха радостните футболистки на НСА пред БЛИЦ.