Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за финала на турнира в Акапулко. Хасковлията се наложи с 4:6, 7:6(5), 7:6(3) над Анди Мъри. Това е първа победа в кариерата на Гришо над британеца, като до момента дори нямаше спечелен сет.
 
Това и е пета победа за Димитров над тенисист от Топ 10. В първия си финал на състезание от престижната категория АТР 500 Григор ще срещне Кевин Андерсън, победил днес Долгополов с 6:1, 5:7, 6:4.

Така Гришо затвърди прекрасната си форма в последната година и продължи да ни радва с блестящата си игра! Това е негов трети голям финал след Бризбейн и Стокхолм. Припомняме, че в шведската столица Григор триумфира в титлата.

Турнирът в мексиканския град е с награден фонд 1 309 770 долара. С класирането си за финала Димитров заработи 142 650 долара и 300 точки за световната ранглиста. Ето как се разви драматичният двубой.
 
ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна с два ранни пробива за Мъри, но Григор Димитров върна единия. Българинът обаче рано изчерпа възможностите си за употреба на “ястребовото око”, а и не успя до края на сета да върне втория пробив в своя сервис.
 
ВТОРИ СЕТ
Димитров показа решителност за обрат още в началото на втория сет и успя да доведе втората част до тайбрек, където поведе с 5:1, а след това получи три сетбола. Българинът успя да спечели този сет при третата си възможност.
 
ТРЕТИ СЕТ
Българинът проби сервиса на Мъри още в началото на третия сет и след това двамата печелеха своите подавания. При 5:4 Димитров сервираше за мача, но допусна пробив, а след това се наложи изиграването на нов тайбрек. Българинът отново показа по-здрави нерви и при 6:3 спечели двубоя с първия си мачбол.

1.jpg



Article.jpg