Треньор от ДЮШ на Черно море във Варна е разследван за сексуално посегателство над 10-годишен футболист, информира „Телеграф“. По случая има образувано досъдебно производство във Второ РПУ във Варна под № 1567 за 2013 г. В присъствието на психолог от Института по психология на МВР детето е дало показания пред съдия срещу наставника.
 
Момчето се записало да тренира футбол в школата на Черно море през май 2013 г. Тренировките били на стадиона до училище „Черноризец Храбър“ във Варна. Първоначално заниманията били два пъти седмично, а след това три пъти – всеки вторник, четвъртък и събота от 10:30 часа.
 
На стадиона имало барака на охраната и работниците, които поддържат съоръжението. Там за първи път по думите на детето треньорът посегнал на своя възпитаник през юли 2013 г. Други деца на стадиона нямало. Специалистът извикал детето на индивидуална тренировка, защото бил „по-силен и по-добър от другите“. Заниманията продължили само 30 минути, след което наставникът накарал детето да влезе в бараката, за да напомпа две топки за сина си.
 
Вътре нямало охрана и работници, щорите били вдигнати и възрастният накарал малкия да се съблече. „По-скоро той ме съблече“, разказал по-късно спортистът. Мъжът накарал детето да легне на дивана в бараката, а после легнал върху него и в продължение на 20 минути опипвал слабините му. След случката изпушил една цигара и пуснал възпитаника си да си ходи.
 
На следващата събота пак се видели на стадиона насаме, пак нямало други деца и треньорът извикал момчето в дома си да му даде екип. Дошъл да го вземе с колата си. Вкъщи показал на бъдещия футболист купите си в хола и голямото легло в ъгъла. Накарал го отново да се съблече и да легне на леглото, а после чисто гол отново легнал до детето. Опипвал задните му части и проникнал с него с пръст.
 
На следващия ден наставникът повикал настрана детето по време на редовна тренировка и му определил друга среща през другата седмица в дома си, за да му даде чорапи. Срещата била пак на стадиона, а с колата се прехвърлили в апартамента. Този път ласките напреднали. „Започна да си пъха ч**ката в дупето ми. Заболя ме, той каза добре и спря“, разказало пред разследващите детето. Описало и точно обстановката в жилището на възрастния.
 
Скоро след тези срещи момчето отишло за месец на село, но не споделил с никого за инцидентите с треньора. Едва когато чул, че негов приятел се отказва от тренировките, „защото не иска“, любимецът на наставника казал на майка си, че също не иска повече да тренира футбол и обяснил какви са причините. „Треньорът каза, че прави така с мен, за да ми дава сила да стана по-силен футболист“, разказало детето.
 
„Има разследване, което не е приключило. Не знам откъде имате информация, но няма нищо вярно в цялата работа“, твърди обвинения треньор пред изданието.
 
Според него обвиненията са повдигнати от момчето и семейството му, след като детето останало извън отбора. Хлапето действително е ходило до дома му, за да вземе футболен екип.
 
Ръководителката на ДЮШ на Черно море Христина Димитрова не е била информирана за случая.
 
„Има много родители с болни мозъци. Преди години са обвинявали треньори, че спят с майките, за да приемат децата им в отбора. Всеки родител като доведе детето си на стадиона, си мисли, че е най-малкото Пеле и когато стане ясно, че не е така, са разочаровани“, коментира Димитрова, която е свързана с футбола над 30 години.