Клуб от "А" група изпитва все по-сериозни финансови затруднения и е пред разпад. БЛИЦ разбра, че ситуацията в Любимец се е влошила още повече и четирима от основните футболисти са напуснали потъващия кораб.

Треньорът Красимир Мечев вече не може да разчита на младежките национали Илия Мунин, Янко Ангелов, както и на опитните Дончо Атанасов и Танко Дяков. Четиримата титуляри са си събрали багажа, тъй като повече не могат да чакат за парите, които им дължи клубното ръководство. Освен това Любимец нямало как да изчисти и задълженията към БФС, натрупани от налагани глоби и съдийски такси.

БЛИЦ разбра, че и други от играчите смятат да си тръгнат, ако в началото на следващата седмица не получат заплати.

От състава, осигурил историческата промоция в "А" група, вече останаха много малко футболисти. По-рано през сезона заради странната обстановка в отбора и най-вече заради липсата на финанси, се принудиха да си тръгнат Мартин Димов, Георги Чакъров, Венцислав Йорданов, Андон Гущеров, вратарят Цветан Димитров, нападателят Димитър Воденичаров, Светослав Петров, Владислав Романов, Самир Аясс и Иво Иванов.

Футболистите на новака в "А" група имат да получават по няколко заплати, както и премия за сензационната победа с 1:0 над "Ботев" (Пловдив), постигната в миналия кръг. Преди този успех "дините" не бяха триумфирали в 11 поредни мача, след като на старта започнаха впечатляващо за дебютант в "А" група. Както е известно, Любимец стартира фантастично в елита, побеждавайки шампиона Лудогорец и Локомотив (София), след което обаче странно защо от клуба беше изгонен скромният треньор Веселин Великов, постигнал историческата промоция. Начело на отбора застана Красимир Мечев, който пък тръгна с успех 2:1 като гост на "Ботев" (Пд) в 4-ия кръг, след което обаче Любимец стремглаво тръгна надолу и в момента е на 11-ото място със 17 точки. В събота "дините" гостуват на аутсайдера Пирин (Гоце Делчев) в среща от 18-ия кръг.

БЛИЦ разбра, че в Любимец продължавали да прииждат знайни и незнайни футболисти. Последният, присъединил се към отбора, е бразилец. Той е опорен халф, като изтъкнал, че е играл в гранда Крузейро.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ