Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Българският капитан на италианския Тренто Матей Казийски е пред сензационен трансфер в Катар. Звездата е желан от катарския Ал Райан (Доха). Трeнто днес играе срещу Пиаченца в решителния финал №5 на италианската Серия А1, като се очаква след края на сезона Матей да поеме към Катар.

Казийски ще подсили тима в турнира за Купата на Емира, твърди "Спортал". За Ал Райан цял сезон играе бившият младежки национал Венцислав Рагин, а близнаците Георги и Валентин Братоеви бяха част от тима на световната клубно първенство в Доха през 2012 година.

Трансферът на Матей Казйски в Ал Райан ще бъде само за турнира на Купата на Емира, който ще продлъжи до края на месец май, а от следващия сезон той ще продължи да играе за Тренто.

Надреварата вече започна, като воденият от Любомир Травица отбор на Ал Райан спечели първата си среща в Група "А" срещу Полис с 3:1 гейма (25:21, 25:16, 18:25, 25:18).

За Ал Райан играха кубинецът с украински паспорт Майкъл Санчес Божулев и французина Барка Сисик. Словенецът Тина Урнаут не бе пуснат в игра, за да не заема мястото на очаквания в Ал Райан Матей Казийски. За тима на Полис участие в мача взеха белорусинът Алех Ахрем и чехът Мартин Немец.