ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА

Мениджърът на Сток Сити Тони Пюлис разкри, че се страхува от формата на Димитър Бербатов преди утрешния мач срещу Фулъм във Висшата лига. 54-годишният специалист обяви, че българският нападател е фигурата, която прави от “котиджърс” много опасен съперник за всеки един отбор в първенството.
 
“Според мен Бербатов е най-важният играч на Фулъм. Той е най-добрата покупка на клуба през това лято и аз съм притеснен от страхотната форма, в която се намира. От мачовете, които гледах на Фулъм, се видя, че Димитър се наслаждава на играта. Той най-сетне намери своя футболен дом, където да бъде основен играч”, заяви Пюлис.
 
“От началото на сезона той ни показа колко класен играч е всъщност. Заслужава си да бъде гледан във всеки един мач. Трябва да призная, че той е един от играчите във Висшата лига, които в момента са в най-добра форма. Сам може да спечели всеки мач за отбора си. Бербатов е най-голямата покупка на Мартин Йол. Българинът има прекрасно спиране и придвижване по терена. Пасовете му са брилянтни. Той е играч от световна класа”, призна мениджърът на Сток Сити.
 
Влиянието на Бербатов върху играта на Фулъм може да бъде видяно в 25-те гола, които “котиджърс” са реализирали от началото на сезона. Само Манчестър Юнайтед е реализирал повече попадения (29), а Манчестър Сити е вкарал колкото играчите на Мартин Йол.
 
“Да, Фулъм бележи много голове и това го прави много опасен противник. Дори и с 10 души срещу Съндърланд в миналия кръг, “котиджърс” създадоха няколко голови положения. Бербатов обаче е този, който обединява всичко в играта на отбора и прави лондончани наистина труден съперник за всеки отбор във Висшата лига”, допълни Тони Пюлис.