Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Привържениците на Локомотив (Пловдив) полудяха от кеф, след като Бойко Борисов им доведе нов собственик. Премиерът на България пристигна на "Лаута" с богаташа Веселин Марешки около 18:30 часа и го представи пред феновете.

Борисов изведе варненеца на терена, а от трибуните запяха любимите си песни и бурно аплодираха новия си шеф, който поема контрола над "смърфовете" след оттеглянето на Коко Динев. Вече бившият собственик на Локо (Пд) също се яви на "Лаута" за представянето на Веселин Марешки.

Динев символично предаде властта на новия благодетел, а феновете коментираха, че от много-много години не е имало случай, в който президент да предава властта на следващия.

На богаташа беше връчена фланелка с номер 7 от Атанас Узунов.

Предстои да се изиграе контрола между "смърфовете" и Витоша (Бистрица), като за аматьорския тим ще се включи Бойко Борисов, а за домакините - новият шеф Веселин Марешки.
2_24.jpg
КОЙ Е ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ
Веселин Марешки е една от емблематичните фигури за съвременния живот на Варна. Той е известен сред жителите на морската столица, както с бизнеса, така и с активното си участие в политическия живот на града.

Марешки е роден през 1967 година, семеен с две деца.

Завършва математическата гимназия във Варна. Висшето си инженерно образование започва да учи в Москва. В руската столица изкарва 3 години, след което се връща в България и тук се дипломира във варненския Технически университет.

През 90-те навлиза в търговията с лекарства и основава своя верига от аптеки в цялата страна - "Марешки". Собсвеник е на медицински център "Младост" и на сградата на Централна поща във Варна. Занимавал се е и със строителство.

Общински съветник в морската ни столица и заместник-председател на Общинския съвет, избран от листата на РЗС. По-късно напуска партията. През 2011-а Марешки е независим кандидат за кмет на Варна, подкрепен от ВМРО-НИЕ, ПД "Социалдемократи", БСДП и партия Българска социалдемокрация - Евролевица. След първия тур на изборите на 23 октомври 2011 година отива на балотаж с досегашния кмет Кирил Йорданов, от който обаче губи.

Според някои класации Марешки е твърдо в Топ 10 на най-богатите българи, като състоянието му се оценява на 500 милиона лева.

МАРЕШКИ И ФУТБОЛЪТ
Българският футбол не е далечен на Марешки. Богаташът обича да гледа мачове, а и често посещава такива в родния си град.

Преди време бизнесмът беше спряган като евентуален нов собственик на "Левски" и според непотвърдена информация е предложил много милиони, за да откупи от Тодор Батков "синия" клуб, но до сделка така и не се стигна.

Марешки имаше интерес и към Спартак (Варна) още преди клубът да обяви фалит, но паралелно с това е имал апетит и към имот в Морската градина на Варна. Богаташът е поискал въпросния парцел за разширение на логопедична детска градина, а в замяна на това щял да финансира "соколоите". След като не получил желания имот, страстите му към спартаклии изчезнали.

Яне се взе с Марешки след 3-годишна война