Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Челси надви Арсенал с 3:2 на "Стамфорд Бридж" в голямото лондонско дерби от втория кръг на английската Висша лига. "Сините" поведоха с два гола на Педро (9) и Алваро Мората (20), но "топчиите" изравниха още преди почивката чрез Хенрих Мхитарян (37) и Алекс Иуоби (41). През втората част гол на Обамеянг за "артилеристите" бе отменен заради засада, а Маркос Алонсо (81) донесе трите точки за водения от Маурицио Сари тим.

Домакините започнаха по-активно и поведоха още в 9-ата минута, когато Маркос Алонсо бе изведен по лявото крило, след което той асистира на Педро и испанецът с едно докосване се разписа за 1:0.

В 19-ата минута Арсенал имаша страхотен шанс да изравни, но Пиер-Емерик Обамеянг шутира от близка дистанция над вратата. Секунди по-късно Аспиликуета даде чудесен пас към Алваро Мората, който се подигра съз защитата на "артилеристите" и преодоля Петър Чех за 2:0.

"Топчиите" пропиляха нова прекрасна възможност за гол в 32-ата минута, когато Хенрих Мхитарян получи топката на границата на вратарското поле и също като Обамеянг по-рано направи непростим пропуск, пращайки кълбото над гредата. Пет минути след това Мхитарян се реваншира за пропуска и с мощен изстрел от границата на наказателното поле намали на 2:1. Преди това Алекс Иуоби финтира двама бранители на домакините и подаде за гола на арменеца.

Най-скъпият вратар в света Кепа трябваше да вади топката за втори път от мрежата в 41-ата минута, когато Мхитарян изведе Алекс Иуоби, който от близка дистанция изравни за 2:2. Малко след това Кепа спаси след нов удар на Иуоби, а в 44-ата минута Обамеянг засече топката на изгодна позиция и отправи неточен удар покрай вратата. В добавеното време на първата част пред Иуоби се разкри нов шанс за попадение, но този път футболистът шутира встрани от вратата.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Дебют за Арсенал в началото на второто полувреме направи привлеченият от Сампдория това лято Лукас Торейра, замени Гранит Джака. В 52-ата минута друго ново попълнение на гостите Сократис блокира удар на Канте. Пет минути след това Баркли шутира по земя, но Чех внимаваше и спаси.

В 61-вата минута Обамеянг вкара гол, който не бе признат заради вдигнат флаг за засада. Малко след това в игра за домакините се появиха Азар и Ковачич, който дебютира за Челси. Двамата замениха Вилиан и Баркли. "Сините" продължиха да доминират и 73-ата минута Давид Луис шутира от пряк свободен удар, но Чех боксира. Чешкият страж обаче нямаше какво да направи в 81-ата минута, когато Лаказет сбърка с подаване, Азар проби отляво, след което да центрира по земя към Маркос Алонсо, който вкара топката във вратата за 3:2. До края на мача и Азар имаше шанс да се разпише на два пъти, но Чех спаси ударите на белгиеца, както и такъв на Жиру в последните секунди.

След втората си поредна победа Челси е лидер във временното класиране с 6 точки и голова разлика 6:2 преди останалите срещи от кръга. Арсенал допусна втора загуба след тази от Манчестър Сити (0:2) у дома на старта и все още не е спечелил дори точка този сезон, заемайки 17-а позиция с голова разлика 2:5.

Челси – Арсенал 3:2
1:0 Педро (9), 2:0 Алваро Мората (20), 2:1 Хенрих Мхитарян (37), 2:2 Алекс Иуоби (41), 3:2 Маркос Алонсо (81)

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК