Сезон 2018/19 във Висшата лига започна ударно и още в първия кръг резултатите бяха повече от впечатляващи. Едно от новите неща обаче нямаше как да не остави впечатления в зрителите. 

Това е системата ВАР, която от тази година влиза в употреба и в Премиер лийг, както е в Серия "А", Примера и Бундеслигата.

Новата технология бързо-бързо влезе в употреба и в Англия, като на няколко пъти бе използвана по терените в първия кръг. Това се случи най-вече в срещата Уест Хям - Манчестър Сити (0:5), където иновацията се намеси решително поне 3 пъти.

Един любопитен факт, свързан с ВАР, обаче изненада всички футболни фенове. Той касае двата колоса на английския футбол Ливърпул и Манчестър Юнайтед. 

Оказа се, че клубните им стадиони "Анфийлд" и "Олд Трафорд" са единствените в цялото първенство, на които няма огромни монитори, които да показват решението на системата за видеоповторения, което съответно да стане достояние мигновено за феновете по трибуните.

Това обаче не пречи ВАР да се ползва на двата стадиона. Единствената разлика е, че крайното решение се разбира от отсъжданията на съдията.