Преди няколко часа официално бе обявена новината, че след края на сезона Арсенал и Арсен Венгер се разделят. Веднага след това започнаха и спекулациите за потенциалните негови заместници начело на "артилеристите".

Ето и най-спряганите три имена за заместник на французина: 

Номер 1 в списъка е Йоаким Льов.

Националният селекционер на Германия, който търси трети пореден голям форум с Бундестима. 

Той няма опит с големите клубни отбори, като двата върха в треньорската му кариера на такова ниво са Фенербахче и Щутгарт. Една от причините, поради които е спряган са двете немски звезди в отбора на "артилеристите" Месут Йозил и Шкодран Мустафи.

Следващият фаворит е Мануел Пелегрини.

За разлика от Льов, Пелегрини е водил едни от най-големите отбори на клубно ниво - Реал (Мадрид) и Манчестър Сити, а в момента е начело на китайския Хебей Форчън. 

Чилиецът безспорно има огромен опит, но въпреки това остава колебания след себе си, тъй като бе освободен и от Сити, и от Реал (Мадрид).

Тройката допълва Масимилиано Алегри. 

Алегри в момента е един от любимците на феновете на Арсенал, след като през този сезон отстрани градския им съперник Тотнъм в 1/16-финалите на Шампионската лига. Освен това си върши работата по перфектен начин и на шампионатно ниво при торинци, като спечели три поредни титли в Италия, достигайки и два финала в най-елитния европейски турнир.