Носителят на Купата на Англия от миналия сезон Челси започна с успех защитата на трофея си, след като срази у дома втородивизионния Нотингам с 2:0 и се класира за четвъртия кръг на ФА Къп.

Сеск Фабрегас бе с капитанската лента на домакините, а испанецът е спряган за напускане още тази зима. Той пропусна дузпа в 30-ата минута, отсъдена за нарушение на Дани Фокс срещу Лофтъс-Чийк, който малко преди почивката бе заменен принудително и на негово място в игра се появи звездата Еден Азар. Иначе мениджърът на Челси Маурицио Сари бе направил общо осем промени, като само Давид Луис, Рос Баркли и Алваро Мората запазиха титулярните си места в сравнения с предходния мач. Младите Итън Ампаду и Калъм Хъдсън-Одой получиха шанс за изява.

Челси очаквано доминираше, а  Алваро Мората (49, 59) вкара и двата гола след асистенции на Ходсън-Одой. Преди второто си попадение испанецът направи невероятен пропуск, който може да кандидатства за най-голям такъв през годината. Рос Баркли проби в наказателното поле на гостите и изведе Мората, който бе сам през опразнената вратата и отблизо прати топката високо над напречната греда. На повторенията се видя, че при подаването на Баркли към Мората има засада, каквато съдиите не маркираха.

До края на мача гостите не успяха да отвърнат на удара и отпаднаха още в третия кръг на надпреварата.