Уест Хям сложи край на серията си от осем поредни мача във Висшата лига без успех. "Чуковете" спечелиха с 1:0 домакинството си на шампиона Челси в среща от 16-ия кръг, постигайки първа победа под ръководството на Дейвид Мойс. За "сините" това бе първа загуба в последните осем мача в английския елит.

Домакините започнаха отлично срещата и поведоха в резултата още в 6-ата минута. Антонио намери Арнаутович на границата на наказателното поле, австриецът направи бързо двойно с Лансини, след което стреля и прати топката във вратата за 1:0.

Постепенно гостите наложиха натиск и на няколко пъти бяха близо до гола. с Пропуски обаче се отличиха Канте, Дзапакоста и Мората.

В началото на второто полувреме играчите на Уест Хям имаха претенции за дузпа. Марко Арнаутович получи топката на границата на наказателното поле и опита с едно докосване да преодолее Кристенсен. От близко разстояние топката срещна ръката на датчанина, но сигнал не последва.

До края Челси се настани трайно в половината на домакините, но трудно стигаше до чисти голови ситуации. Най-добрата такава се откри пред Алваро Мората. В 83-ата минута испанецът бе изведен от Канте зад отбраната на "чуковете", стреля силно, но му липсваше точност и топката премина встрани от вратата. 

Във временното класиране Уест Хям е 18-и с 13 точки. Челси пък заема 3-а позиция с 32.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА