Тотнъм надделя с 3:2 над Уест Хям на "Лондон Стейдиъм" в лондонското дерби от 6-ия кръг на Висшата лига. Така "шпорите" спечелиха и третото си гостуване за сезона и вече имат 11 точки в актива си. "Чуковете" пък остават с едва четири.

В началните минути преобладаваше битката в центъра на терена, а головите положения липсваха. В 34-ата минута Тотнъм излезе напред в резултата, след като Хари Кейн засече с глава центриране на Деле Али. Само четири минути по-късно нападателят на "шпорите" удвои. Деле Али шутира, но Джо Харт спаси. Топката попадна в Кейн, който я прати във вратата на домакините.

След час игра звездата на гостите можеше да оформи хеттрика си, но ударът му от пряк свободен удар намери гредата. Играта обаче продължи и секунди след това след неуспешно центриране на Серж Орие, топката се оказа на пътя на Кристиан Ериксен, който с премерен удар направи 3:0 за Тотнъм.

В 65-ата минута Уест Хям се върна в мача благодарение на Хавиер Ернандес, който с глава намали за 1:3.

В 70-ата минута новото попълнение на "шпорите" Орие влезе доста агресивно в краката на Анди Каръл, получи втори жълт картон и остави своя тим с човек по-малко, което даде надежди на Уест Хям. 

Драмата стана пълна в 87-ата минута, когато Куяте засече центриране на Масуаки и направи 2:3. До края домакините опитаха да стигна до точката, но така и не съумяха да реализират трети гол.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА