Тотнъм спечели с 2:0 при визитата си на Лестър в среща от 16-ия кръг на английската Висша лига и се върна на третото място във временното класиране, съкращавайки разликата с шампиона Манчестър Сити до 5 точки. „Гражданите“ загубиха по-рано с 0:2 при гостуването си на Челси в дербито на кръга и отстъпиха първата позиция на Ливърпул.

„Шпорите“ бяха по-активни на „Кинг Пауър Стейдиъм“ през първата част, но не създадоха кой знае колко голови положения. След пропуски на Ян Вертонген и Хьон-Мин Сон все пак гостите нанесоха своя удар в края на първото полувреме. Хьон-Мин Сон (45+1) получи топката от Серж Орие и със страхотен шут се разписа във вратата на Каспер Шмайхел.

Малко след почивката в 53-ата минута Демарай Грей от „лисиците“ отправи изстрел в очертанията на вратата на гостите, но не затрудни Юго Лорис. Пет минути след това Сон центрира към Деле Али (58), който с плонж удвои аванса на гостите.

Лестър създаде най-доброто си положение в мача в 87-ата минута, когато Рашид Гезал се освободи в наказателното поле и шутира към далечния ъгъл, но Лорис хвана топката.

След успеха си Тотнъм се върна на трето място с 36 точки и 6 по-малко от новия лидер Ливърпул. Лестър остава на девета позиция с 22 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019