Тотнъм победи убедително гостуващия Саутхемптън с 3:1 в среща от междинния 15-и кръг на английската Висша лига и се изкачи на трета позиция във временното класиране, след като малко по-рано Челси загуби с 1:2 при визитата си на Уулвърхемптън. От трибуните мача изгледа обявеният за нов мениджър на "светците" Ралф Хазенхютъл, който ще дебютира на скамейката в следващия им сблъсък.

Голмайсторът Хари Кейн (9) рано изведе „шпорите“ напред в резултата след асистенция на Кристиан Ериксен, а това беше и единственият гол за първата част, въпреки че домакините продължиха да доминират.

В началото на втората част Лукас Моура (51) и Хьон-Мин Сон (55) предопределиха крайния изход на двубоя с два нови гола във вратата на гостите. Постепенно „шпорите“ намалиха оборотите, а в добавеното време за светците се разписа Чарли Остин (90+3) и оформи крайния резултат.

След 11-ата си победа за сезона Тотнъм вече е трети с 33 точки и на две пред градските съперници Челси и Арсенал, но на 6 зад втория Ливърпул. Саутхемптън е 18-и с 9 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019