Мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер сложи в малкия си джоб легендата на клуба Мат Бъзби, след като записа историческа и рекордна шеста поредна победа начело на „червените дяволи“ във всички турнири - 1:0 срещу Тотнъм на "Уембли". Петте поредни победи на Бъзби са само за първенство. 45-годишният норвежец задмина и предшественика си Жозе Моуриньо само след един мач срещу отбори от първата шестица в елита - 3 спечелени точки. Специалния успя да спечели само 2 точки в пет мача срещу тимове от топ 6 преди това.

Солскяер похвали футболистите си след първия сериозен тест за тях под негово ръководство и особено вратаря Давид Де Хеа, направил феноменални спасявания, а след този двубой срещу "шпорите" той очаква тимът да продължава да се подобрява и да печели всеки мач. Специалистът знае какво иска да постигне в клуба и все пак е наясно, че ще дойде и момент, в който Юнайтед ще загуби под негово ръководство.

„Да дойдем тук и да победим Тотнъм бе фантастично. Тотнъм промени системата си през второто полувреме, натиснаха доста сериозно, но издържахме. Ние обаче имаме страхотен вратар. Когато направиш 11 спасявания, представянето няма как да не е фантастично. Имаше няколко спасявания, които само Давид Де Хеа може да направи“, сподели Солскяер след мача.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Когато имаш скоростта на Марсиал и Рашфорд и прозорливостта на Пол Погба и Джеси Лингард, идеята винаги е да атакуваш на скорост. Голът на Рашфорд беше прекрасен, а пасът на Погба може да се брои за половината попадение“, продължи норвежецът.

„Не съм дошъл тук да говоря за себе си. Аз знам за какво съм тук, знам какво искам да постигна в клуба. Трябва да подобрим отбора, а днес взехме три точки. Когато си в Манчестър Юнайтед очакваш да спечелиш всеки мач. Разбира се, ще дойде и момент, когато ще загубим“, завърши Солскяер.

Шестте победи на Манчестър Юнайтед под ръководството на Солскяер:
1. Кардиф (гост) - 5:1 - Висша лига
2. Хъдърсфийлд (домакин) - 3:1 - Висша лига
3. Борнемут (домакин) - 4:1 - Висша лига
4. Нюкасъл (гост) - 2:0 - Висша лига
5. Рединг (домакин) - 2:0 - ФА Къп
6. Тотнъм (гост) - 1:0 - Висша лига

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019