Датският бранител на Челси Андреас Кристенсен разкри, че на играчите е било съобщено изключително важно решение на ръководството. Става въпрос за това, че нито един от футболистите няма да бъде пуснат да напусне клуба през летния трансферен прозорец, заради забраната за входящи трансфери от ФИФА.

"Сините" обжалват наказанието, наложено им заради нарушение на правилата за привличане на футболисти под 18 години. Те очакват решението на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, но най-вероятно клубът няма да може да се подсили с нови играчи за следващия сезон.

"Съобщиха ни, че клубът иска да задържи всички играчи през лятото. Ситуацията ми е много трудна за приемане", сподели 22-годишният защитник, който рядко получава шансове за изява от мениджъра Маурицио Сари и се надява да продължи да играе в турнира Лига Европа, където Челси ще срещне Славия (Прага) на 1/4-финалите.

"Надявам се да продължа да бъда в състава, докато сме в турнира. Опитвам се да покажа качествата на тренировките, но е доста трудно, тъй като заради много мачове почти нямаме време за тренировки", добави Кристенсен пред датския вестник „Екстра Бладет“.

След разкритието на датчанина става интересно около спекулациите за трансфер на голямата звезда на тима Еден Азар. Белгийският национал е свързван най-често с Реал (Мадрид), но може да се размине с преминаване на "Сантяго Бернабеу". Той има договор със „сините“ от Лондон до лятото на 2020 година, а те вече били отказали оферта от 60 милиона паунда за него и поискали двойна сума.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019