Евертън спечели срещу Борнемут с 2:1 в мач от шестия кръг на Висшата лига. “Карамелите” губеха с 0:1 13 минути преди последния съдийски сигнал, но се добраха до обрата - 2:1. В герой за домакините се превърна Умар Ниасе. Сенегалският нападател отбеляза и двете попадение за успеха. За гостите резултата откри Джошуа Кинг малко след почивката.

През първо полувреме Уейн Рууни пострада при ситуация, в която неволно бе ударен с лакът от съперников играч. Бившият играч на Манчестър Юнайтед трябваше да напусне играта за няколко минути, след като от веждата му течеше обилно кръв.

В 49-ата минута гостите откриха резултата. Кинг получи топката в половината на съперника и след като напредна към наказателното поле, стреля по земя и реализира за 1:0. Последва сериозен натиск на Евертън, който в крайна сметка донесе необходимия резултат. В 77-ата минута резервата Том Дейвис намери Ниасе, който изравни за 1:1. Само пет минути по-късно “карамелите” стигнаха до пълния обрат. При рикошет топката попадна в Ниасе на задна греда, който от близко разстояние нямаше как да сбърка.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!