След седем поредни загуби опашкарят Кристъл Палас записа първа победа за сезона и то не срещу кой да е, а у дома срещу шампиона Челси с 2:1 в лондонски сблъсък от осмия кръг на английската Висша лига.

„Орлите“ отбелязаха първия си гол за сезона чрез Йоан Кабай (11). Защитата на "сините" действа неориентирано, а Давид Луис опита да изчисти топката и тя рикошира в коляното на Кабай, след което Куртоа нямаше шанс да реагира.

Челси изравни бързо с гол на Тимуе Бакайоко (18) с глава след центриране от ъглов удар на Сеск Фабрегас.  и рикошет, който не остави шансове на Куртоа.

В самия край на полувремето Мамаду Сако напредна и намери Уилфред Заха (45), който бе оставен необезпокояван да навлезе в наказателното поле и да преодолее Куртоа за 2:1.

След почивката футболистите на Антонио Конте се опитаха да натиснат, но така и не създадоха сериозни голови положения за изравнителен гол. В 50-ата минута след удар на Фабрегас топката срещна напречната греда. Пропуски направиха още Маркос Алонсо и Давиде Дзапакоста за гостите и Патрик ван Аанхолт и Андрос Таунзенд от домакините, които запазиха преднината си до последния съдийски сигнал.

Въпреки успеха си Кристъл Палас остава на дъното с 3 точки. Челси е четвърти с 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА