Английските власти обявиха имената на петимата загинали при катастрофата с хеликоптера на собственика на Лестър Вичай Сривадханапраба. Ужасяващият инцидент се случи в събота вечерта след домакинското равенство на „лисиците“ с Уест Хям (1:1). Клубът от Висшата лига излезе с официално съобщение, с което потвърди смъртта на боса си.

Един час след мача хеликоптерът на бизнесмена излита от терена на „Кинг Пауър Стейдиъм“ и се разбива на близкия паркинг, обгърнат в пламъци. Жертвите са пет. Освен Вичай Сривадханапраба, загинали са двама служители на собственика на клуба – Нурсара Сукнамай и Кавепорн Пунпаре, пилотът Ерик Суофър и неговата партньорка Изабела Роза Леховиц.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Суофър има 20-годишен опит като летец на частни самолети и хеликоптери. Работил е за различни британски телевизионни компании за излъчвания на живо от въздуха. Приятелката му и втори пилот е полска емигрантка, установила се в Англия от 1997 г. Двамата са живели заедно в Съри.

В същото време стана ясно, че срещата за Купата на Лигата между Лестър и Саутхемптън, която трябваше да се проведе на 30 октомври от 21:45 часа, е отложена заради трагедията със собственика на „лисиците“. В неделя клубът отмени тренировката на отбора, а футболистите не са психически готови да излязат на терена в близко време.

60-годишният Сривадханапраба купи Лестър през 2010 г. за 39 милиона паунда. По време на неговото управление „лисиците“ спечелиха шампионската титла във Висшата лига през 2016 г., а преди сезона коефициентът беше 5000/1. Собственикът на английски клуб беше женен и имаше четири деца.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА