Сток Сити излъга гостуващия Арсенал с 1:0 в среща от втория кръг на английската Висша лига. Така „топчиите” инкасираха първа загуба за сезона, след като на старта бяха победили драматично у дома Лестър с 4:3.

Водените от Марк Хюз домакините започнаха по-активно, а новото попълнение Хесе стартира отлично и можеше да се разпише в 4-ата минута след пас на Флетчър, но вратарят Петър Чех излезе и блокира удара му.

Лека полека „артилеристите” изравниха играта и започнаха повече да владеят топката. След четвърт час игра Уелбек шутира опасно, но Бътланд спаси. При ответната контраатака Хесе проби през четирима играчи на лондончани и върна към Чупо-Мотинг, но ударът на камерунския нападател не затрудни Чех.

В средата на първото полувреме Шакири напусна принудително и вместо него мача за гостите доигра Берахино. Арсенал пък направи пореден пропуск в 28-ата минута, когато Бътланд отрази удар на Аарън Рамзи. „Грънчарите” отговориха с удар с глава на Шоукрос, който от добра позиция насочи топката, но покрай вратата. Към края на полувремето заваля силен дъжд, но и той не попречи на Петър Чех да спаси удар на Джо Алън.

Малко след почивката Хесе Родригес (47) направи двойно подаване със Саидо Берахино и с хубав удар преодоля Петър Чех за 1:0. До края на мача „топчиите” така и не успяха да отвърнат на удара и да стигнат поне до точката.

В крайна сметка Сток Сити записа първи успех за сезона и със своите 3 точки заема 13-а позиция във временното класиране. Арсенал е 11-и със същия актив от точки и по-добри голови показатели.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!