Английската Футболна асоциация (ФА) за първи път наказа футболист заради симулация. Умар Ниасе от Евертън ще отсъства от терените за две срещи, след като миналата събота нарочно заблуди съдията Антъни Тейлър при равенството 2:2 срещу Кристъл Палас. Гостите Ливърпул получиха тогава дузпа още в 5-ата минута, реализирана след това от Лейтън Бейнс.

„Умар Ниасе ще изтърпи наказание от 2 мача с незабавен ефект, след като протестът му срещу обвиненията на ФА в „успешно заблуждаване на служебно лице” бе отхвърлен. Беше потвърдено, че той е извършил акт на симулация, който доведе до дузпа в петата мунута срещу Кристъл Палас на 18 ноември 2017 година. Той отрече деянието, което бе доказано след изслушване пред независима комисия”, се казва в официалното решение на ФА.

Така „карамелите” ще трябва да се лишат от услугите на голмайстора си този сезон в мачовете срещу Саутхемптън и Уест Хям. Ниасе има пет попадения за Евертън през настоящата кампания, в която От началото на кампанията английските професионални футболисти се наказват при допълнително гледане на телевизионни кадри, след като напълно съзнателно се опитват да заблуждават главните съдии и асистентите им.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА