Манчестър Юнайтед надви у дома Уотфорд с 2:1 в среща от 31-ия кръг на английската Висша лига и изпревари Арсенал на четвъртата позиция преди домакинството на „топчиите“ срещу Нюкасъл в понеделник.

„Червените дяволи“ поведоха през първата част с попадение на Маркъс Рашфорд (28), който се разписа след асистенция на Люк Шоу, а гостите не успяха да отвърнат на удара.

След почивката картината на терена не се промени особено и домакините продължиха да играят неубедително. Все пак Антони Марсиал (72) удвои аванса за водения от Оле Гунар Солскяер тим. „Стършелите“ имаха немалко шансове, но бяха без късмет в завършващата фаза. Едва в края Абдулайе Дукуре (90) вкара красив гол след пас на Съцес и оформи крайния резултат.

С 18-ия успех от началото на сезона Манчестър Юнайте събра 61 точки на третата позиция, а със същия актив е и Тотнъм на третата позиция. Задминатият Арсенал вече е пети преди домакинството си срещу Нюкасъл. Уотфорд допусна 12-а загуба и е девети с 43 точки.  

По същото време Брайтън отстъпи у дома срещу Саутхемптън с 0:1, Бърнли срази гостуващия Уулвърхемптън с 2:0, а Лестър надви Борнемут също с 2:0 и излезе осми във временното класиране.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019